Hoe maak ik een nieuwe afspraak?

Dat kan op drie manieren. Dubbelklik op een tijdstip in de agenda, klik op “maak nieuwe afspraak” aan de linkerzijde van het scherm of klik op "boek" aan de linkerzijde van het scherm.

via dubbelklikken op een tijdstip in de agenda
In de agenda ziet u de aanvangstijd van een afspraak als u met de muis over een blokje gaat. Dubbelklik op het blokje van uw keuze. De details van de datum en tijd verschijnen dan aan de linkerkant van het scherm. U kunt hier de duur van de afspraak aanpassen door de begin- of eindtijd te wijzigen. Selecteer daarna de dienst en zoek naar een bestaande klant. Indien het om een nieuwe klant gaat, kunt u hier ook direct een nieuwe klant aanmaken. Kies vervolgens een medewerker en eventueel een of meerdere tools/ruimtes.
Let op: door op deze manier te boeken, gelden niet de restricties die u voor de dienst heeft ingesteld. U moet zelf de juiste duur van de afspraak, of er voor- of nawerk (onder “Uitgebreid”) nodig is en of er resources vereist zijn voor de afspraak aangeven. Dit gaat namelijk niet automatisch.
via "maak een nieuwe afspraak"
Klik op de tekst "maak een nieuwe afspraak" links naast de kalender. Vul hier achtereenvolgens de datum en een begin- en eindtijd. Selecteer daarna de dienst en zoek naar een bestaande klant. Indien het om een nieuwe klant gaat, kunt u hier ook direct een nieuwe klant aanmaken. Kies vervolgens een medewerker en eventueel een of meerdere tools/ruimtes.
Let op: door op deze manier te boeken, gelden niet de restricties die u voor de dienst heeft ingesteld. U moet zelf de juiste duur van de afspraak, of er voor- of nawerk (onder “Uitgebreid”) nodig is en of er resources vereist zijn voor de afspraak aangeven. Dit gaat namelijk niet automatisch.
via de boekbutton
Klik op de boekbutton. Er opent een nieuw venster. Bovenin het geopende venster kunt u een dienst kiezen. Verder ziet u een kalender met groene (beschikbare) en rode (niet beschikbare) blokjes. Klik nu één keer op het groene blokje van de tijd en datum die de klant uitkomt. U krijgt dan vanzelf een pagina waar u de klantgegevens kunt invullen. Bevestig met "verstuur".
Let op: wanneer u een afspraak maakt via de boekbutton, boekt u zoals de klant een afspraak maakt. Hierbij gelden de restricties die voor de dienst gelden. Wanneer de klant tijdens het boeken niet kan kiezen voor een medewerker, tool of ruimte, kunt u dat ook niet. Als u deze vrijheid van boeken nodig heeft, maakt u een afspraak via dubbelklikken op een tijdstip in de agenda of via "maak een nieuwe afspraak".